לחגוג את החיים

השליש השני להריון

הטרימסטר הזה הוא הנוח ביותר. הבחילות וההקאות סביר שפסקו ואת עדיין לא גדולה מדי, בתחילת הטרימסטר בקושי רואים בטנונת והבגדים מעט לוחצים אבל בסדר.
העובר בתוכך מתפתח היטב, בניית האיברים הפנימיים הסתיימה הוא יצור מושלם. בטרימסטר זה העובר פעיל, מתהפך, שוחה, מתחיל לבעוט, להמחיש לך שהוא ישנו בתוכך.
סריקת אולטראסאונד שיספר לך מי הוא או מי היא. העובר שומע קולות ורעשים שמחוץ לבטן, מרגיש כשאת כועסת או מתעצבנת וגם כשאת צוחקת ושמחה.
מרגישים שינויים בגוף, עור הבטן מתמתח וטוב למרוח שמן שקדים עם טיפה שמן אתרי לבנדר וטיפה  רוזמרין וגרניום, או שמן ויט E חיצוני למרוח גם על הפטמות  לריכוך העור. טוב לעשות זאת בלילה , להתבשם מריח השמנים שגם יישרה רגיעה ושינה טובה.
תופעות שונות ונפוצות נוספות כמו התכווצויות שרירים, יתכנו הפרשות דמיות ועוד…תקופה של השתוללות הורמונים בגוף שמכין עצמו להנקה .
הגוף מכין את התפריט לפני שהסועד הגיח לאוויר העולם.

תזונה בטרימסטר השני
בחודשים אלה אין שינויים תזונתיים רבים. חשוב לשמור על סדר ארוחות פרוסות על פני היום: 3 ארוחות מרכזיות ושתי ארוחות ביניים  קטנות. ארוחות לא גדולות כמותית אבל מגוונות במרכיבים שיכללו את כל מרכיבי המזון שדברנו בכתבה הקודמת. (תזונה בשליש הראשון)
העובר גדל ומתפתח ויש חשיבות רבה לצריכה מספקת של חלבון 0.9 גרם חלבון פר 1ק”ג משקל גוף. (לעשות את החשבון) מקורות לחלבון בכתבה של הטרימסטר הראשון.  אין צורך להוסיף קלוריות רבות.
בתחילת הטרימסטר אפשר להסתפק בתוספת של 100-120 קלוריות שזה יכול להיות פרוסת לחם נוספת, באמצע לעלות ל200 קלוריות ובסוף הטרימסטר לעלות ל300 קלוריות.
לגוף יש צורך בהספקת חלבון וסידן מוגברת בתקופה זו ואם התזונה שלך לא מספקת את זה, טוב לצרוך תוספי מזון, הם בטוחים להריון ומונעים חסרים שיכולים לפגוע בהתפתחות העובר.
מומלץ מאד להתייעץ עם נטורופת מומחה, ייעוץ פרטני. הנטורופת  לאחר שאסף מידע ממך על סדר היום שלך והרגלי התזונה שלך, יידע להתאים לך תפריט מאוזן ללא חסרים לצרכי הגוף המשתנה שבהמשך גם הצרכים משתנים עם התפתחות ההיריון. הנטורופת ילווה אותך במהלך כל ההיריון.
בתקופה זו גדל מספר כלי הדם: בבטן – בית העובר, העובר – הדייר, ושדיים – המסעדה. בניית רקמות שחלבון הוא  המרכיב הבסיסי.

פעילות גופנית בתקופת ההיריון.
זה הטרימסטר שפעילות גופנית חשובה. אם עסקת בפעילות גופנית לפני ההיריון או הפסקת מסיבות שונות  תשמחי לחזור. פעילות גופנית עושים בתבונה, עצימות הפעילות מותאמת לתקופת ההיריון וליכולות
המשתנות שלך ולא מעבר להן.

פעילויות מומלצות: יוגה להריון, פילאטיס להריון, שחייה שמפעילה את כל מערכות הגוף, הליכה 40 – 50 דקות 4 פעמים בשבוע באוויר הפתוח, רכיבה מתונה על אופניים (לא למרחקים ארוכים).
מומלץ להתייעץ עם  רופא ספורט שידע להתאים לך תכנית שלא תזיק לעובר ולא תסחט ממך אנרגיה מרובה מדי. פעילות גופנית מסייעת לאיכול טוב ומפחית תופעות עצירות  אם ישנן, מונעת עלייה מופרזת במשקל , 
יכולה למנוע סכרת הריונית או עלייה בלחץ הדם, מפחיתה שכיחות כאבי גב, מגמישה מפרקים, מחזקת שרירי בטן תחתונה ואגן כהכנה ללידה.
הליכה ורכיבה על אופניים מונעים בצקות ברגליים. בתקופה זו מופרש הורמון שמרכך מפרקים, גידים ורצועות, המאפשר התרחבות האגן להכיל את העובר הגדל ברחם.

תזונה בפעילות גופנית
שמירה על הספקה של פחמימות, חלבונים, ונוזלים כשעה לפני הפעילות, לאכול פחמימות שזה יכול להיות פרוסת לחם מלא וממרח אפילו מתוק >>> אנרגיה. לאחר הפעילות חובה  לאכול חלבון ופחמימה. זה יכול להיות פסטה וביצה מקושקשת וגבינה (סידן) ושתייה >>> אלקטרוליטיים . (בשום אופן לא משקה איזוטוני של ספורטאים). הגוף פירק רקמת שריר ומוכרחים להחזיר לגוף את החלבון, האנרגיה והנוזלים לבנייה מחדש ושלא יילקח מהעובר.
להימנע באופן מוחלט מצריכת אלכוהול, להפחית למינימום ואפילו בכלל לא קופאין,  להפחית סוכרים (למנוע עומס על הלבלב ולמנוע סכרת הריונית) יש נטייה לחסוך ארוחות בכדי למנוע עלייה במשקל. טעות חמורה .
יש עליית משקל מתונה  כפי שנדרש מהתפתחות העובר ובית משכנו. המפתח לכך הוא תפריט מאוזן, שמירה על סדר ארוחות והמרכיבים הנכונים, כמויות, ופעילות גופנית. זהו זה המתכון לשמירה על המשקל.
הטרימסטר השני מתאפיין בבדיקות רבות שמכניסות למתח רב. להרפיית המתח, טוב לעשות יוגה או הליכה באוויר הפתוח, טיול בטבע או שחייה, טוב לעשות מסג’ מפנק ומרגיע (לא עם אבנים חמות).

זה הטרימסטר הנוח, תיהנו ממנו, תחוו אותו במלואו.

ליצירת קשר: